lördag 9 februari 2008

Old Goa och Panaji

Arambol beach, Goa, Indien
Gårdagens utfärd var trevlig. Att ha en taxi till ens förfogande kändes lyxigt.
Vi började med Old Goa, som på 1500-talet hade en större befolkning än både Lissabon och London, men idag inte ha kvar någon bebyggelse förutom olika gamla kyrkobyggnader.
Blev inte imponerad av någon av dem, trots att en av dem räknas till en av de största katedralerna i Asien. Domkyrkan i Linköping är mer imponerande, tycker jag.

I Panaji hade mitt blodsocker gått ner i botten, så jag var riktigt grinig innan lunch.
Staden har 99.000 invånare och ger ett blandat intryck. Vackra lantliga pastellfärgade byggnader blandat med moderna fula.
Regionsmuseet kändes mycket provensiellt. Ett typiskt regionalt sömnigt museum med föremål ordnade efter användningsområde, snarare än kronologi. Den ekologiska avdelningen bestod av tacky plastdjur i lika tacky plastdjungler samt pedagogiska förmaningar om att vi inte skall skräpa ner. Bredvid den låg en avdelning som hyllade Goas gruvbrytningsindustri.
Vi avslutade med att åka till Mapusa, där det var en lokal marknad, betydligt intressantare än den i Anjuna.

I Mapusa köpte vi bussbiljetter till den gamla hinduiska staden Hampi, med avfärd på söndag. Så nästa del av min resa blir en nattbussfärd västerut. Anne följer med. Hon säger att hon aldrig skulle vågat göra denna resa själv.
Nedan kvällens måltid – hammarhaj – hoppas den inte är utrotningshotad. God var den i alla fall.

Inga kommentarer: