måndag 10 mars 2008

Förkylt!

Agra, Uttar Pradesh, Indien

Igår bröt förkylningen ut med ont i kroppen och feber.
Beslutade att denna dag skulle jag vara helt orörlig och ligga i sängen och läsa hela dagen.

Dagen innan hade jag börjat läsa Stieg Larssons bok "Män som hatar kvinnor" och direkt sugits in i handlingen. En perfekt bok att sjunka in i och bara låta timmarna gå.

Träffade inte många personer denna dag, utan spenderade den i sällskap med Martin Blomqvist och Lisbeth Salander. Läste 450 sidor i denna 550-sidiga bok under dagen.

På eftermiddagen äter jag en måltid på hotellets uteservering på tredje våningen. Jag är ensam gäst just då. I ögonvrån ser jag en hund närma sig mitt bord. I nästa stund sträcks en snabb hårig liten hand in över min tallrik. Den tjuvaktiga apan lyckas endast snappa åt sig en gaffel, som han snabbt släpper. De tre aporna beger sig vidare till granntaket när jag hötter efter dem.
De är väldigt söta och kul att titta på, men jag har i stort sett slutat slita fram kameran, då de är en så vanlig syn.
I det här landet måste man förr eller senare mentalt katigorisera dem som skadedjur precis som hundar, råttor och vissa fåglar.

På kvällen var det naturligtvis ovanligt bullrigt utifrån gatan. Någon sorts skrällande musikaliskt tåg gick förbi fram och tillbaka utanför hotellet. En uppklädd ung man till häst verkade vara huvudperson. Hotellpersonalen meddelade att det ingick i bröllopsförberedelserna att brudgummen skulle besöka sin blivande brud på detta sätt. Om jag nu fattat det hela rätt?!

När man är sjuk blir sådant här oljud extra störande.

Inga kommentarer: